Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail

Sigurnosno Plaćanje preko vaše Banke - Montegreenery Powered

cart9 0 Korpa
3 Nalog
Kontakt
4 Info

Rasad bosiljka-MG2312345

Bosiljak-Italijanski klasico-BO91017

(pogledaj ovdje za sjeme)   

Italijanska kuhinja nezamisliva je bez začina nad začinima – bosiljka. Svakom jelu daje takvu notu, što se po mišljenju majstora kulinarstva ne može postići ni jednim drugim. (Pogledaj vise ispod u Opisu)

0,50 €
Kolicina
Po Narudzbi

992
zacinsko bilje
montegreenery
Pogledajte sve proizvode odmontegreenery


DREVNI ZAČIN KULINARSKOG UMIJEĆA

BIO UZGOJ

Međutim, bosiljak nije samo omiljeni aromatični stanovnik italijanskih kulinarskih remek-djela. On je mnogo više od toga. Upoznajmo se prvo sa porijeklom ove biljke. Ocimum basilicum, ili grmoliki bosiljakkarakterističnog je mirisa i predstavlja začinsku, ljekovitu a i "svijetu" biljku. Porijeklo vodi iz Indije, a u Evropu su je u 12. vijeku donjeli monasi. Mnoge regije bosiljku pripisuju božansku moć. Riječ bosiljak dolazi od grčke riječi bazilikon što znači kraljevski , a Rimljani su ga poistovećivali sa ljubavlju i odanošću, i vjerovali su da će muškarac zauvijek voljeti ženu od koje dobije grančicu bosiljka, dok su ga u Indiji njegovali kao simbol dobrodošlice.

Kvalitet usluge

Što se tiče kulinarskih moći, bosiljak jelima daje savršen ukus, poboljšava varenje a hranu čuva od kvarenja. U mediteranskoj kuhinji je sastavni dio sosova i preliva za jela sa testjeninom. Sušeni bosiljak ima jači ukus od svežeg, pa ga treba dodavati u variva i razna druga jela od povrća, pre svega jela od paradajza.

ZDRAVA HRANA

Ljekovitost bosiljka je takođe na zavidnom nivou. Dobar je protiv kašlja, bubrežnih bolesti i glavobolje, a u vidu čaja ublažava menstrualne tegobe. Djelotvoran je i kod upala mokraćnih puteva, za liječenje nesanice i ublažavanje nervoze, a mnoge majke ga vole jer na prirodan način podstiče apetit. Medicina potvrđuje da se svježim bosiljkom uspešno liječe bolni zglobovi, zahvaćeni artritisom. Listovi ove biljke slično djeluju kao diklofenak tablete.

Takođe, bosiljak ima snažna antioksidansna svojstva, koja štite organizam od oštećenja nastalih djelovanjem slobodnih radikala. Ovaj začin sprečava starenje ćelija i nastanak pojedinih vrsta karcinoma. Bosiljak jača i srčani mišić, djelujući preventivno protiv nastanka infarkta.

Kako SAČUVATI ZAČINSKO BILJE za zimu - bosiljak, vlasac i peršin

"MONTE NEGRO JE NASE NOVO ZELENO" montegreenery
greenhub.joy
Vama na usluzi

KONTAKTIRAJTE NAS: +382 68 621 997

Specifične reference

Trenutno nema recenzija kupaca.

Korpa

Korpa je prazna

Pretraži

Pretrazite proizvode:

Nalog

Nemate nalog?
Napravite nalog